شبیه سازی مقاله مدل سازی و بهینه سازی هارمونیکی راکتور کنترل شده اشباع مغناطیسی دو طبقه
![]() |
عنوان لاتین مقاله:
عنوان فارسی مقاله:
مدل سازی و بهینه سازی هارمونیکی راکتور کنترل شده اشباع مغناطیسی دو طبقهبرای یک سیم پیچ حذف قوس
این مقاله دارای شبیه سازی و ترجمه می باشد.
چکیده
راکتورهای کنترل شده مغناطیسی (MCRs) معمولاً به عنوان راکتورهای موازی سه فاز مورد استفاده قرار میگیرند. آنها دارای اعوجاج هارمونیکی کم هستند که مستقل از جریان هارمونیکی سوم است زیرا اکثر راکتورهای کنترل شده مغناطیسی سه فاز با اتصال مثلث بسته شدهاند.
اما، همانند سیم پیچهای حذف قوس ، راکتورهای کنترل شده مغناطیسی در حالت تکفاز عمل میکنند و هارمونیکها میتوانند خیلی بیشتر از راکتورهای کنترل شده مغناطیسی سهفاز باشند. در این مقاله، ساختار و مدل ریاضی راکتورهای کنترل شده مغناطیسی اشباع شده دوطبقهای (TSMCR) ارائه شده است. دو طبقه با سطوح و طولهای مختلف در هستههای آهنی وجود دارد. طبقات در زمانهای مختلف، به هنگام خروج جریان راکتیو از TSMCR اشباع میشوند. هارمونیکهای جریان اولین طبقه اشباع شده میتوانند برای زمانی که اشباع شدن طبقه دوم آغاز میشود به منظور کاهش کل هارمونیکهای جریان خروجی ،جبران شوند. مدل ریاضی که نشاندهنده ویژگیهای توزیع هارمونیکهای جریان برای TSMCR است، نیز ارائه شده است. مطالعه مدل ریاضی نشان میدهد که دو عامل کلیدی وجود دارد که جریان هارمونیکی کل TSMCR را تحت تأثیر قرار میدهد. اولین پارامتر k میباشد که نشاندهنده نسبت مساحت طبقه دوم به طبقه اول است. پارامتر دیگر m میباشد که نشاندهنده نسبت طول طبقه اول به طول کل دریچه مغناطیسی در هسته آهنی میباشد. شبیهسازیها و آزمایشات نشان میدهد که حداکثر هارمونیکهای جریان MCR جدید میتواند به 3.61% جریان خروجی مجاز وقتی که m و k با توجه به مدل نظری ریاضی انتخاب میشوند، محدود شود.
شاخصهای کلیدی: سیمپیچ حذف قوس، تجزیه و تحلیل هارمونیکی، راکتور کنترل شده مغناطیسی (MCR)، کنترل ناپایدار مغناطیسی، راکتور اشباع شده
I) مقدمه
سیمپیچهای حذف قوس بهمنظور کاهش جریان خطای فاز بین زمین که خطاهای ناپایدار را بدون عملکرد شکست از بین میبرند، استفاده می شوند. [1] و[4]اصول عملکرد سیمپیچهای حذف قوس این است که جریان خطای خازنی زمین میتواند برای تزریق یک جریان سلفی جبران کنند. معمولاً این راکتورهای ثابت شده با عنوان سیمپیچهای Peterson نامیده میشوند که در نقطهی خنثی ترانسفورماتور نصب میشوند. اما به منظور جلوگیری از مشکلات رزونانس در شبکه توزیع، رزونانس خنثی زمین شده، خارج از درجه تنظیم، بهعنوان نسبت تفاوت خطای جریان خازنی و جریان سلفی به جریان خازنی تعریف شده و معمولاً در مقدار %5 تنظیم میشود و این منجر به بهوجود آمدن مشکل خاموش شدن و خطای قوس خواهد شد [5]. با توجه به مشکلات ذکر شده، دستگاه رفع قوس یا راکتانس قابل تنظیم بهعنوان یک راکتور کنترل شده شناخته شده و اینکه در مجاورت خطا، این جریان ممکن است به سبب نصب خطوط یا کابلهای اضافی از محدوده مجاز خود فراتر رود، جالب است. سیمپیچهای حذف قوس قابل تنظیم و قراردادی برای جریان خازنی کارآمد نمیتواند جبران کننده باشد. زیرا اکثراً آنها بهصورت دستی کنترل شدهاند و جریان راکتیوی که آنها ایجاد میکنند، متناسب با جریان خطای یکنواخت نیست. تلاشهای تحقیقاتی برای پیادهسازی یک جریان کم اعوجاج و پیوسته از یک راکتور کنترل شده در مقالات [6] و [13] گزارش شده است. از جمله این روشها، راکتور اشباع (SR) و راکتور کنترل شده تریستوری (TCR) میباشد.
- ۹۶/۰۵/۲۱
- ۱۵۹ نمایش